H体育 新闻> 首页 > 名报 > 成报 > 正文 >

森多下盘横「素」千军

2015-01-05 09:01:59点击:来源: 网络转载 反馈
导读:森多下盘横「素」千军 斋计联赛排名森多利亚的确係不及主队拉素,不过就算佢哋嘅赢波场数不及对手都好,千祈唔好睇漏今季佢哋只係试过不敌国米咁大把,受让半球、一球捉实下盘随时有意外惊喜!(周一4,无綫网络电...

森多下盘横「素」千军

斋计联赛排名森多利亚的确係不及主队拉素,不过就算佢哋嘅赢波场数不及对手都好,千祈唔好睇漏今季佢哋只係试过不敌国米咁大把,受让半球、一球捉实下盘随时有意外惊喜!(周一4,无綫网络电视301频道周二3:45am直播)唔睇吓个意甲积分榜都未必会知森多利亚今季只係输过1场,输波场数竟然同榜首祖云达斯一样,只係因为佢哋经常和波失分先至搞到排喺中上游,否则一早就威胁紧祖云达斯同埋罗马。

而拉素今季嘅成绩亦相当不俗,喺12月曾经击败过帕尔马同埋阿特兰大,上仗亦同易帅嘅国米踢成平手,问题係佢哋以上球队唔係弱旅就未有状态,根本就未受过真正考验。而最令拉素头痛嘅係佢哋阵中有太多伤兵,前线嘅高路斯严重回落,而中场碧基亚、后卫巴夫希特、施安尼,甚至係般奴彭利连拿都有伤未能上阵,中后场嘅实力严重打折,喺呢段时间仅得老将莫利同埋菲腊安达臣有过表现,问题係前者已经年过30,唔够体力场场搏杀,用到残阵对住唔识输嘅森多利亚让到半、一似乎过晒火位。


TAGS:

相关阅读

热点话题

热点文章